RUŽIĆ: JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO USKORO I U UŽICU

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas u Užicu da će u tom gradu početkom avgusta ove godine biti otvoreno Jedinstveno upravno mesto, što će građanima omogućiti da brzo i efikasno, na jednom mestu,  završe poslove koje imaju sa upravom.

On je, obilazeći radove na uređenju i adaptaciji prostora za Jedinstveno upravo mesto,  rekao da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave  otvaranje JUM- a u Užicu podržalo sa osam miliona dinara.

„JUM kao koncept predstavlja još jedan korak dalje ka približavanju cilju koji smo sebi zacrtali – da postanemo pravi servis građanima i prava podrška svim institucijama da rade na sveukupnom boljitku“, rekao je ministar.

Naglasio je da je cilj da građani Užica sada sve poslove završe na jednom mestu  i da ne moraju  da obilaze šaltere u više različitih institucija.

Ružić se tokom posete Užicu sastao i sa gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem, sa kojim je obišao i radove na rekonstrukciji partera ispred Narodnog muzeja, koje je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo iz Fonda za lokal za 2019. godinu sa tri miliona dinara.

„Drago mi je što je Užice prepoznalo potrebe svojih građana i konkurisalo za ove važne projekte. Zadovoljan sam učinkom i očekujem da ćemo i ubuduće uspešno sarađivati kako bi unapredili kvalitet usluga koje pružamo građanima“, rekao je Ružić.

Ministar Ružić je podsetio da je Ministarstvo države uprave i lokalne samouprave ove godine prvi put dodelilo godišnje nagrade za najbolju opštinsku ili gradsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja i da je Užice nagrađeno za transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave.

Ružić će obići i Opštinu Bajina Bašta i radove na uređenju bioskopa, a taj projekat je takođe Ministarstvo podržalo iz Fonda za lokal.