СИГМА: СРБИЈА ЈЕ ЛИДЕР ПРОМЕНА НА ОВИМ ПРОСТОРИМА

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић састао се са координаторком СИГМА за Србију Аником Уделеп са којом је разговарао о последњем извештају ове међународне организације, који представља основ за израду Извештаја Европске комисије о напретку реформе јавне управе.

„Србија је направила велики напредак у свим областима“, истакла је Уделеп истичући да СИГМА види нашу земљу као лидера промена на овим просторима. Она се захвалила на видљивој посвећености и доприносу Министарства и осталих укључених институција да обезбеди све информације и податке које су важне за квалитет извештаја.

Она је истакла да јој је драго да је јавна управа пуна квалитетних људи и да Влада Србије све више како унапређењем законодавног оквира, тако и одређеним активностима, чини да се квалитетни кадрови задрже и да им се обезбеде услови за развој каријере. Истовремено, важно је да се још више ради на имплементацији донетих прописа.

Министар Ружић казао је да то министарство координира реформом јавне управе и да извештај СИГМА представља добар пресек учињеног када се дефинишу даљи правци развоја реформе јавне управе.