SIGMA: SRBIJA JE LIDER PROMENA NA OVIM PROSTORIMA

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastao se sa koordinatorkom SIGMA za Srbiju Anikom Udelep sa kojom je razgovarao o poslednjem izveštaju ove međunarodne organizacije, koji predstavlja osnov za izradu Izveštaja Evropske komisije o napretku reforme javne uprave.

„Srbija je napravila veliki napredak u svim oblastima“, istakla je Udelep ističući da SIGMA vidi našu zemlju kao lidera promena na ovim prostorima. Ona se zahvalila na vidljivoj posvećenosti i doprinosu Ministarstva i ostalih uključenih institucija da obezbedi sve informacije i podatke koje su važne za kvalitet izveštaja.

Ona je istakla da joj je drago da je javna uprava puna kvalitetnih ljudi i da Vlada Srbije sve više kako unapređenjem zakonodavnog okvira, tako i određenim aktivnostima, čini da se kvalitetni kadrovi zadrže i da im se obezbede uslovi za razvoj karijere. Istovremeno, važno je da se još više radi na implementaciji donetih propisa.

Ministar Ružić kazao je da to ministarstvo koordinira reformom javne uprave i da izveštaj SIGMA predstavlja dobar presek učinjenog kada se definišu dalji pravci razvoja reforme javne uprave.