СТЕВИЋ: ЗАХВАЛНИ КОРЕЈИ НА ДОСАДАШЊОЈ И БУДУЋОЈ ПОДРШЦИ

Министарство изузетно цени напоре Републике Кореје да подржи развој еУправе у Србији, посебно што та подршка долази од лидера у развоју сервиса еУправе и укључености њених грађана у коришћењу еУправе“, рекао је државни секретар Бојан Стевић у разговору са делегацијом Корејског развојног института.

Република Кореја је инвестирала у изградњу Српско-корејског информатичко-приступног центра у којем је до сада обучено преко 20.000 државних службеника и грађана у више од 800 различитих обука, истакао је он додавши да се нада даљој подршци у развоју одрживог модела дигитализације јавне управе.

Стевић је истакао да је за потребе развоја ове области усвојен Закон о еУправи, а пре свега, Закон о општем управном поступку, који су направили преокрет у раду јавне администрације и стављања грађанина у фокус, креирајући ефикасне, професионалне услуге, штедећи новац и време.

„Управо радимо на изради стратешког оквира за успостављање ефикасног система еУправе за период 2019-2021“, рекао је он и са саговорницима размотрио могућност додатних обука државних службеника у области еУправе.

Дигитализација је важан процес у реформи јавне управе и стављен пред све нас као приоритет, али да бисмо осигурали ефекте тог процеса, важно је да обезбедимо и обучене кадрове“, подвукао је државни секретар.

Представници Корејског развојног института, предвођени директором Kyong Doug изразили су спремност да помогну у креирању таквих модула усавршавања.