За боље водоснабдевање и комуналне услуге у Прешеву

Представници Амбасаде Јапана и Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији уз подршку Министарства за државну управу и локалну самоуправу предали су данас председнику општине Прешево Шћиприм Арифију документацију која ће омогућити побољшано водоснабдевање и квалитетније комуналне услуге за грађане општине Прешево.

 

Након примопредаје Генералног пројекта водоснабдевања Прешева, свечано су отворене нове просторије Јавног комуналног предузећа „Моравица“ и на овај начин је обележен завршетак једногодишњег пројекта вредног 130 000 америчких долара, који су финансирали УНДП у Србији и Влада Јапана, а који је спроведен у сарадњи са општином Прешево и Министарством за државну управу и локалну самоуправу.

Држави секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић, изразио је велико задовољство на решавању проблема мигрантске кризе у општини Прешево. Такође, решевањем проблема водоснабдевања у којем учествују Влада Јапана, УНДП и Министарство за државну управу и локалну самоуправу препознате су потребе које су изнели представници општине Прешево.

 

„Свака општина која је била погођена мигрантском кризом као општина Прешево, биће третирана равноправно и пружена им адекватна помоћ од стране Владе Републике Србије уз решавање проблема које су њихове јединице локалне самоуправе препознале. Министарство за државну управу и локалну самоуправу у складу са законом стоји на располагању свим општинама, као и општини Прешево, што се могло видети и у претходном периоду. Циљ Владе на челу са премијером и Министарства јесте подизање нивоа развијености свих општина, са акцентом на југ Србије“, истакао је Бојан Стевић.

Председник општине Прешево изразио је захвалност Влади Јапана, УНДР-у и Министарсву за државну управу и локалну самоуправу што су први препознали новонастале потребе локалне самоуправе у мигрантској кризи и помогли општини Прешево.

Нове просторије за зелену пијацу, нова рачунарска мрежа за издавање рачуна, сручно усавршавање запослених и контејнери за одлагање отпада, само је део онога што је урађено за комунални сектор у Прешеву.