Za bolje vodosnabdevanje i komunalne usluge u Preševu

Predstavnici Ambasade Japana i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu predali su danas predsedniku opštine Preševo Šćiprim Arifiju dokumentaciju koja će omogućiti poboljšano vodosnabdevanje i kvalitetnije komunalne usluge za građane opštine Preševo.

 

Nakon primopredaje Generalnog projekta vodosnabdevanja Preševa, svečano su otvorene nove prostorije Javnog komunalnog preduzeća „Moravica“ i na ovaj način je obeležen završetak jednogodišnjeg projekta vrednog 130 000 američkih dolara, koji su finansirali UNDP u Srbiji i Vlada Japana, a koji je sproveden u saradnji sa opštinom Preševo i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Državi sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Bojan Stević, izrazio je veliko zadovoljstvo na rešavanju problema migrantske krize u opštini Preševo. Takođe, reševanjem problema vodosnabdevanja u kojem učestvuju Vlada Japana, UNDP i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu prepoznate su potrebe koje su izneli predstavnici opštine Preševo.

 

„Svaka opština koja je bila pogođena migrantskom krizom kao opština Preševo, biće tretirana ravnopravno i pružena im adekvatna pomoć od strane Vlade Republike Srbije uz rešavanje problema koje su njihove jedinice lokalne samouprave prepoznale. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu u skladu sa zakonom stoji na raspolaganju svim opštinama, kao i opštini Preševo, što se moglo videti i u prethodnom periodu. Cilj Vlade na čelu sa premijerom i Ministarstva jeste podizanje nivoa razvijenosti svih opština, sa akcentom na jug Srbije“, istakao je Bojan Stević.

Predsednik opštine Preševo izrazio je zahvalnost Vladi Japana, UNDR-u i Ministarsvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu što su prvi prepoznali novonastale potrebe lokalne samouprave u migrantskoj krizi i pomogli opštini Preševo.

Nove prostorije za zelenu pijacu, nova računarska mreža za izdavanje računa, sručno usavršavanje zaposlenih i kontejneri za odlaganje otpada, samo je deo onoga što je urađeno za komunalni sektor u Preševu.