„Зелена оаза“ Београда чува успомену на бардове српског глумишта и пера

Министарство државне управе и локалне самоуправе наставља промоцију јединица локалне самоуправе широм Србије кроз пројекат „Српска слагалица“ (Serbian Puzzle), у ком градови и општине имају прилику да се представе на недељном нивоу кроз неколико различитих тема (историја, култура, инвестиције, гастрономија…).

Ове седмице у „Српској слагалици“ биће представљена Чукарица, београдско насеље у којем је рођена чувена глумица Оливера Марковић, а  дани посвећени афористичару, књижевнику и новинару Браниславу Брани Црнчевићу већ годинама оплемењују културну понуду читаве престонице.

 

Чукарица је „зелена оаза“ Београда са три природна драгуља –  Kошутњаком, Адом Циганлијом и Београдским хиподромом,  израсла је у модерну општину са готово 200.000 становника. Посвећена одрживом развоју заједнице и очувању мноштва својих аутентичних вредности, Чукарица има и изузетно повољан инвестициони амбијент, јер се у њеном средишту налази једна од највећих раскрсница путева и спремност надлежних да заинтересују инвеститоре за потенцијална улагања.

Прва зграда Општине Чукарица била је у Високој улици, данашња је у непосредној близини тадашње пијаце, изграђена на основу пројекта из 1953., а коначан изглед добила је 1992. године. На иницијативу првог председника самосталне општине Чукарица Јована Новаковића 1909. године основано је Друштво за улепшавање Чукарице, заслужно за именовање  постојећих улица, постављање кућних бројева и за уређење инфраструктуре.

Становници Чукарице инсистирају да су управо они аутентични креатори рецепта за чувену Kарађорђеву шницлу и тврде да је настао у њиховом ресторану „Голф“ у Kошутњаку, а рeцепт прочитајте на сајту www.serbianpuzzle.rs

ДОБРОДОШЛИ НА ЧУКАРИЦУ