Отворен тренинг центар за запослене у јавној управи

Нови тренинг центар Националне академије за јавну управу (НАЈУ) свечано је отворен  15. јануара 2020. године и представља изузетно важан искорак у области професионалног усавршавања запослених у јавној управи. Овај објекат обезбеђује врхунске услове за едукацију и развој специфичних знања и вештина запослених у управи на свим нивоима. Простире се на 3500 квадратних метара и располаже са 14  модерно опремљених учионица различитих капацитета, које у исто време могу да приме више од 400 полазника и у којима је могуће спровођење најразличитијих врста обука, тренинга, радионица.

Обимну реконструкцију тренинг центра Националне академије за јавну управу, финансирала је својим средствима Влада Републике Србије. Тиме је недвосмислено потврђена намера Владе да се посвети едукацији запослених у државним органима на савим нивоима, а све у циљу обезбеђивања високог квалитета услуга које јавна управа пружа грађанима и привреди.

Иако је НАЈУ свој савремени тренинг центар добила тек пре неколико дана, њене активности од почетка рада у јануару 2018. године до сада су већ донеле значајне резултате. Наиме, у периоду јануар 2018. – децембар 2019. године НАЈУ је спровела 529 обука, са 9.768 полазника и 4.693 сати обука.  Влада Србије је на својој седници одржаној 26. децембра 2019 усвојила и програме обука Националне академије за јавну управу за 2020. годину, тако да НАЈУ у ову годину улази са новим капацитетима и јасно дефинисаним плановима рада.

Реформа области стручног усавршавања у Републици Србији започела је 2017. године доношењем Закона о Националној академији за јавну управу, изменама и допунама Закона о државним службеницима и Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе . Ови прописи створили су услове за оснивање Националне академије за јавну управу и укључивање запослених у локалним самоуправама у систем стручносг усавршавања.

Више информација о Националној академији за јавну управу можете пронаћи на https://www.napa.gov.rs/