Бошњак: За локални економски развој важна реформа јавне управе

Државни секретар Иван Бошњак рекао је да је за креирање услова за побољшање опште пословне климе, а у циљу подстицаја локалног и регионалног економског развојау Србији, важна реформа државне управе и локалне самоуправе и развој е-управе.

„Одговарајући правни оквир, улагање у људе и њихова знања, као и модернизација система увођењем ИТ технологија били су и остали кључни циљеви реформи којима мењамо државну и локалну управу на путу ка ЕУ“ рекао је државни секретар Иван Бошњак на панелу „Локална самоуправа као покретач регионалног економског развоја“  који је одржан у оквиру 13. форуму Европа –Украјина у Пољској.

На маргинама Форума, Бошњак се састао са делегацијом Поткарпатског региона, и информисао се о иницијативи за усвајање Карпатске стратегије, као пете стратегије у оквиру ЕУ. Ова стратегија би имала за циљ економски развој, повезивање и сарадњу региона, градова и општина источне Европе који потпадају под Подкарпатски регион. На састанку су разматране и могућности сарадње по овом питању, али и по питању коришћења фондова ЕУ и сарадње локалних самоуправа.

Делегација Србије узела учешће на 13. форуму Европа -Украјина на позив Владислава Ортила, члана Заједничког консултативног одбора Комитета региона Европска унија- Република Србија, известиоца Комитета региона ЕУ за израду Карпатске стратегије и првог човека Поткарпатског региона.7