Ana Brnabić na sastanku sa ministrom za upravljanje kadrovima Republike Koreje

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Ana Brnabić danas je razgovarala sa ministrom za upravljanje kadrovima Republike Koreje Dong-keuk Kimom (KIM Dong-keuk) a sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Koreje u Srbiji Dae Jong Ju (YOO Dae Jong).

„Čast mi je i zadovoljstvo da Vas ugostim u Srbiji i želela bih da se zahvalim za svu podršku koju je Vlada Republike Koreje pružila Srbiji i MDULS-u. To potvrđuje i potpisivanje sporazuma sa Korejom o saradnji u oblasti eUprave.“, rekla je ministarka Brnabić i dodala da je to doprinosi pojednostavljivanju administrativnih procedura građanima i privredi.

Korejski ministar je apostrofirao veliki značaj zajedničke saradnje i izrazio nadu da će se ona nastaviti i u budućnosti. On je dodao da je oblast upravljanja ljudskim resursima tačka zajedničkog interesa i da bi trebalo da pružamo podršku jedni drugima u zajedničkim projektima.

Ministarka Brnabić se u razgovoru upoznala sa korejskim iskustvima u upravljanju ljudskim resursima i detaljima o funkcionisanju, organizaciji i selekciji kadrova za određene funkcije. Ona je napomenula da je u procesu formiranje Nacionalne akademije za javnu upravu koja će služiti kontinuiranoj edukaciji i povećanju kapaciteta državnih službenika.



Skip to content