RUŽIĆ: NOVI SISTEM UPRAVLJANJA LJUDSKIM RESURSIMA KLJUČAN ZA KVALITETNIJE USLUGE GRAĐANIMA

Novi sistem upravljanja resursima, od zapošljavanja, politike zadržavanja kadrova i edukacije, do nagrađivanja profesionalaca,  ključan je da bismo imali spremne ljude, koji će pružati kvalitetnije usluge građanima, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić na sastanku sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi novi šef misije Jan Kejs Martejn.

Ministar je poručio da rad na takvom sistemu znači i nastavak rada na reformi sisitema plata, koja se očekuje da počne od 1. januara 2020. godine.

Slede ponovni dijalog sa sindikatima i ministarstvima, kako bismo bili sigurni da imamo konsenzus za primenu novih propisa, uz predviđene finansijske efekte Ministarstva finansija“, rekao je Ružić.

Pored toga, važno je da nastavimo da racionalno i promišljeno zapošljavamo, i zbog toga je potrebno da budemo sigurni da kontrolni mehanizmi imaju efekta.

Novi šef Misije MMF-a Jan Kejs Martejn rekao je da je zadovoljan što će raditi u Srbiji, na čemu mu je čestitao i ministar Ružić.

 



Skip to content