OPŠTINA LUČANI DOM TRUBE, MALINA I SVADBARSKOG KUPUSA

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastavlja promociju jedinica lokalne samouprave širom Srbije kroz projekat „Srpska slagalica“ (Serbian Puzzle), u kom gradovi i opštine imaju priliku da se predstave na nedeljnom nivou kroz nekoliko različitih tema (istorija, kultura, investicije, gastronomija…).

Tokom ove sedmice u „Srpskoj slagalici“ biće predstavljena opština Lučani. Ova opština u Zapadnoj Srbiji je domaćin najpoznatijeg i najprestižnijeg srpskog takmičenja trubača – Dragačevskog sabora u Guči. Brojni kulturno-istorijski spomenici, manastiri Ovčarsko-kablarske klisure, muzeji i prirodne atrakcije ovog kraja dodatno su afirmisane i popularizovane zahvaljujući sve masovnijoj poseti saboru trubača. Ovaj kraj je poznat po proizvodnji malina i krompira, a u Guči je rođena i Radmila Bakočević, jedna od najčuvenijih srpskih operskih diva.
Posetom sajtu www.serbianpuzzle.rs saznaćete više i o festivalu „Raspevano Dragačevo“, kao i receptu za pripremu dragačevskog svadbarskog kupusa, specijaliteta ovog podneblja.



Skip to content