Maravić: Strategija o razvoju civilnog društva do jeseni

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Dražen Maravić uzeo je učešće na Okruglom stolu povodom početka javne rasprave o nacrtu Nacionalne strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Srbiji za period 2015 – 2019, koji je danas održan u Klubu poslanika u Beogradu.

„Krajem nedelje ćemo imati javnu raspravu u Novom Sadu, a iduće nedelje u Nišu. Nakon toga treba prikupiti i obraditi pristigla mišljenja i očekujem da će do jeseni strategija biti usvojena“, rekao je Maravić.

 

On je istakao da je veoma važno naglasiti da je strategiju pratila dobra praksa od samog početka, pa sve do usvajanja teksta koji ulazi u javnu raspravu.

„Kada kažem dobra praksa mislim na analizu i učešće svih zainteresovanih strana, jer je veliki broj aktera učestvovao u koncipiranju samog dokumenta“, rekao je Maravić.

Navodeći da očekuje da se nastavi sa tom praksom – aktivnim učešćem svih zainteresovanih strana kako iz javne uprave, tako i iz civilnog da bi dobili još bolji tekst, on je istakao da očekuje nastavak plodne diskusije. Kako je naglasio, u čitavoj priči važno je, pored države i civilnog društva imati na umu i privredu i svet poslovanja.



Skip to content