OŽEGOVIĆ: JAVNA UPRAVA MORA BITI SERVIS GRAĐANA I PRIVREDE

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović obratio se na događaju organizovanom povodom obeležavanja završetka četvrogodišnjeg projekta podrške Švedske Vladi Srbije u sprovođenju reforme državne uprave. Projekat “Podrška reformi državne uprave u Srbiji, 2010-2013” realizovali Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Švedski institut za javnu upravu (FCG SIPU International AB), uz podršku Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

 

Povodom podrške koja je pružena za petnaest organa državne uprave u unapređenju efikasnosti i delotvornosti, Ožegović je naglasio značaj uspostavljanja efektivne organizacije rada u javnom sektoru i stvaranja uprave koja će biti u službi građana i privrede.

On je istakao i značaj kontinuirane podrške Švedske u sprovođenju ovog značajnog segmenta reformi, kao i da su napravljeni vidljivi pomaci, ali da značajan deo posla na uspostavljanju moderne uprave, promeni načina rada i odnosa službenika prema građanima i privredi, tek predstoji.



Skip to content