Državni sekretar na konferenciji u okviru projekta „ReForce“

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović obratio se danas u Domu omladine učesnicima završne konferencije o saradnji civilnog društva i lokalnih samouprava u razvoju lokalnih zajednica i unapređenju transparentnosti rada javnih institucija. Skup su organizovali Beogradska otvorena škola i Stalna konferencija gradova i opština u okviru projekta „ReForce – Jačanje uloge organizacija civilnog društva u razvoju zajednice i reformi javne uprave“.

 

Ožegović je istakao da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u okviru Strategije reforme javne uprave posebno naglašava značaj saradnje sa nevladinim i organizacijama civilnog društva, a u cilju bolje i efikasnije državne uprave koja treba da bude servis građanima i privredi.

„Takođe“, dodao je državni sekretar, „lokalne samouprave moraju biti svesne momenta u kom se nalazimo i okruženja u kome rade, posebno u smislu značaja koje OCD imaju u procesu evropskih integracija“. Ožegović je naglasio da je i Vlada pokazala volju za saradnjom sa OCD kroz smernice kojima je naznačeno njihovo angažovanje.

Državni sekretar je posebno apostrofirao i značaj transparentnosti u radu, koje podstiče i potpomaže uspostavljanje poverenja između lokalnih samouprava i građana i naveo primer dobre prakse kroz objavljivanje podataka o budžetu i njegovoj realizaciji.



Skip to content