Od marta nov institucionalni okvir za koordinaciju inspekcija

Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavala Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, koja je ujedno i predsednica Koordinacione komisije, razmotrila je i usvojila više informacija i izveštaja o dosadašnjem radu svih inspekcija, kao i više izmena i dopuna akata kojima se reguliše njihov rad.

Između ostalog, članovi Komisije razmotrili su i usvojili završni izveštaj o radu projektne jedinice za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor za period od 2017. do 2022. godine.

Predsednica Komisije informisala je članove da se posle gotovo pet godina završava zajednički projekat MDULS, NALED-a i EBRD-a, kojim je pri MDULS formirana Jedinica za podršku Koordinacionoj komisiji, a koja je vremenom prerasla u tim za reformu inspekcija.

Obradović je poručila da će od marta ove godine koordinacija inspekcija dobiti nov, institucionalni okvir za rad, jer je u MDULS formirano posebno Odeljenje za koordinaciju inspekcijskog nadzora, u okviru kog će se obavljati poslovi digitalizacije i kontakt centra, kao i poslovi koordinacije i daljeg uređenja politike u oblasti inspekcijskog nadzora.

Posebna pažnja na ovoj sednici bila je posvećena sprovođenju kontrole nad neprofitnim organizacijama, zadužbinama i fondacijama.

Foto i video galerija – izvor Tanjug

Pokrivalica – izvor Tanjug

 



Skip to content