Održan drugi sastanak Međuministarske projektne grupe

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić otvorila je drugi sastanak Međuministarske projektne grupe za stručne poslove u koordinaciji i praćenju procesa sprovođenja Strategije reforme javne uprave u Republici Srbiji za period 2021-2025. godine, istakavši da ova grupa predstavlja važan deo procesa reforme javne uprave, koji je jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Mačužić Puzić je naglasila da je projektna grupa značajna, ne samo kao administrativni, interresorski nivo koordinacije, već i kao spona sa lokalnom samoupravom i organizacijama civilnog društva, kao partnerima od suštinske važnosti za proces reforme javne uprave.

Na radnom sastanku predstavljen je Program unapređenja upravljanja javnim politikama i regulatornom reformom za period 2021-2025. godine, kao i Program upravljanja javnim finansijama i Program za reformu sistema lokalne samouprave u Republici Srbiji za period 2021-2025. godine, a u diskusiji su učestvovali i članovi MPG grupe i predstavnici OCD-a.

Takođe, na događaju su prezentovani rezultati SIGMA Monitoring izveštaja za Srbiju iz 2021. godine, Godišnjeg izveštaja 2021. o sprovođenju Strategije RJU, Programa e-PAPIR, kao i ključni nalazi evaluacije Programa razvoja elektronske uprave 2020-2022. godine, a nakon izlaganja predstavnika Weber platforme održana je tematska diskusija.

Radni sastanak organizovan je uz podršku projekta EU4PAR, uz mogućnost praćenja sastanka u onlajn formi.



Skip to content