Razmotrena mogućnost razvojne podrške Ujedinjenih Arapskih Emirata za lokalne projekte u Srbiji

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji Mubarak Said Ahmed Buršid Al-Daherija razgovarali su danas o potencijalnoj projektnoj saradnji i razvojnoj podršci Ujedinjenih Arapskih Emirata za realizaciju važnih projekata u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji.

Martinović je istakao da je Republika Srbija multikonfesionalna država, u kojoj u slozi i miru sa srpskim narodom žive brojni pripadnici drugih etničkih i verskih zajednica, među kojima su jedni od najbrojnijih Bošnjaci, uglavnom naseljeni u jugozapadnoj Srbiji. Dodao je da je sticajem teških istorijskih okolnosti ovaj kraj ostao nedovoljno razvijen u odnosu na druge delove zemlje, te da, u skladu sa državnom politikom ravnomernog regionalnog razvoja, Vlada Srbije nastoji da dodatno osnaži ovaj kraj naše zemlje.

S tim u vezi, tema sastanka bila je razvojna podrška Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja bi bila značajna za realizaciju projekta  izgradnje zelene pijace u Sjenici, kao i projekta rekonstrukcije predškolske ustanove u ovoj opštini.

Na sastanku je dogovoreno da će u narednom periodu Ministarstvo i Ambasada UAE u Srbiji nastaviti komunikaciju u vezi sa potencijalnom projektnom saradnjom.

Sagovornici su izrazili uverenje da će Republika Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati nastaviti da jačaju već snažno prijateljstvo, koje su uspostavili i utemeljili predsednici dveju zemalja.

Foto galerija – izvor Tanjug



Skip to content