POZIV JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA UČEŠĆE na konkursu za dodelu Nagrada za institucije javne uprave

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Regionalna škola za javnu upravu – ReSPA, u saradnji sa SIGMA, objavila konkurs za dodelu Nagrada za institucije javne uprave Zapadnog Balkana za 2024. godinu 2024 Public Administration Award.

 

Ovo jedinstveno takmičenje ima za cilj da prepozna i nagradi inicijative javnih uprava na Zapadnom Balkanu, kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou, koje su usmerene na unapređenje usluga građanima.

 Moto takmičenja je „Izgradnja bolje javne uprave za korisnike i sa njima!“  Cilj takmičenja jeste da identifikuje, nagradi i promoviše inicijative koje su uticajne i koje se razvijaju zajedno sa građanima i privredom u regionu, kao i za građane i privredu u regionu. Tražimo inicijative koje primenjuju i koriste digitalizaciju, administrativno pojednostavljenje, inovacije, inkluzivnost, uticaj na zajednicu i uključivanje/angažovanje korisnika i koje imaju pozitivan uticaj i opipljive rezultate. Bez obzira na to da li ste pojednostavili birokratske procese da biste smanjili vreme čekanja, uveli digitalne platforme prilagođene korisnicima kako biste povećali dostupnost, ili ste osnažili zajednice kroz participativno donošenje odluka, vaši napori direktno poboljšavaju živote i oblikuju budućnost upravljanja.

Nagradićemo inicijative koje služe kao primer dobre prakse, vode ka boljem pružanju javnih usluga i unapređuju kvalitet života građana u regionu, uključujući inicijative koje promovišu i bave se zelenom tranzicijom, posvećuju posebnu pažnju rodnim pitanjima, uslugama za marginalizovane grupe i građane sa posebnim potrebama, podstiču osnaživanje mladih i promovišu prekograničnu saradnju.

Međunarodni stručni žiri sastavljen od visoko priznatih međunarodnih stručnjaka sprovešće proces ocenjivanja prijava prema sledećim kriterijumima: –        da li inicijative imaju uticaj i opipljive rezultate-        da li su participativne i inkluzivne-        da li su transparentne, promovišu integritet i odgovornost-        da li su održive-        da li su inovativne i usmerene ka budućnosti-        da li su vidljive i tiču se javnosti –        da li se mogu replicirati

Prijave uspešnih i inovativnih inicijativa primaće se do 15. jula 2024. godine, putem LINKA i Konkursne Platforme

Sve potrebne informacije o kategorijama, pravilima, ocenjivanju i nagradama nalaze se na ovom LINKU

 

Takođe, preporučujemo svim zainteresovanim da prisustvuju vebinaru koji se održava u petak, 24. maja 2024. godine od 10.00 do 11:00 časova, putem ZOOM LINKa (Meeting ID: 814 575 9653; Passcode: 040781), na kome će biti razgovora o svim detaljima konkursa.



Skip to content