Žarić Kovačević: Nov sistem za upravljanje ljudskim resursima državnih organa olakšaće kadrovsko planiranje

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević razgovarala je danas sa direktorom Službe za upravljanje kadrovima dr Danilom Rončevićem o daljem razvoju i izgradnji efikasne državne uprave i nastavku modernizacije državno-službeničkog sistema u Srbiji.

Istakavši da će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena temi upravljanja ljudskim resursima, odnosno profesionalnom kadru koji čini suštinu modela dobre uprave, Žarić Kovačević je kazala da nijedna pozitivna promena koja država strateški i ambiciozno isplanira ne bi mogla da se izvede bez angažovanja službenika koji posvećeno, stručno i odgovorno rade svoj posao.

Sagovornici su se složili oko toga da je dosadašnja saradnja bila plodonosna i najavili da će dve institucije nastaviti da zajedničkim snagama realizuju projekte od značaja za državnu službu.

Žarić Kovačević je iskazala uverenje da će uspostavljanje nove centralne kadrovske evidencije, odnosno puštanje u rad informacionog sistema za upravljanje ljudskim resursima na državnom nivou podržati bolji rad, ali i pružiti vredne podatke koji će se, kako je navela, koristiti za potrebe analize stanja i bolje kadrovsko planiranje.

Ona je dodala da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave adekvatnim zakonskim predlozima pružalo dobru potporu za delovanje Službe za upravljanje kadrovima u prioritetnoj oblasti ljudskih resursa, ali da je Služba za upravljanje kadrovima dala nemerljiv doprinos implementaciji politike profesionalnog i karijernog razvoja državnih službenika. Ministarka je istakla i da je uverena da će Ministarstvo i SUK udruženim radom uspeti da zabeleže dobar rezultat u svim aspektima gde je neophodno obostrano angažovanje.

Foto galerija – izvor MDULS



Skip to content