Ministarka Žarić Kovačević: Nacionalna akademija za javnu upravu primer je uspešnosti

 

O perspektivi razvoja i planiranim aktivnostima i merama koje će učvrstiti poziciju i dodatno modernizovati rad centralne institucije za stručno usavršavanje, Nacionalne akademije za javnu upravu, razgovarala je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević i v.d. direktora ove institucije Dejan Miletić.

Ovom prilikom direktor Miletić je ministarku Žarić Kovačević informisao o svim dosadašnjim postignućima i rezultatima rada ove institucije, od vremena početka njenog funkcionisanja do danas, a izvestio je i o aktuelnim dešavanjima i trenutnim aktivnostima koje se sprovode u oblasti jačanja stručnog usavršavanja u državnim organima i organima jedinica lokalne samouprave.

Žarić Kovačević je čestitala direktoru Miletiću na tome što je Nacionalna akademija postala domaći institucionalni brend u oblasti stručnog usavršavanja, rekavši da su njeni temelji dobro postavljeni i da se Nacionalna akademija afirmativno razvija.

Ona je poželela da ova institucija nastavi da raste istim tempom i da bude i dalje model drugima, a posebno je podvukla značaj dobrih institucionalnih veza koje je ova institucija ostvarila. Kako je navela, od posebnog je značaja to što je Nacionalna akademija za javnu upravu uspostavila međunarodnu saradnju sa sličnim institucijama na globalnom nivou te se pozicionirala na globalnom nivou i potpisala mnogobrojne bilateralne sporazume.

Žarić Kovačević je poručila da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave vrši nadzor nad radom Nacionalne akademije i da su dosadašnji izveštaji i podaci o radu ove institucije uvek bili visokokvalitetni.

 

Foto galerija – izvor MDULS



Skip to content