Žarić Kovačević sa ambasadorom SAD Hilom: Jačanje partnerstva u oblasti digitalizacije  

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević sastala se danas sa ambasadorom SAD, Sjedinjenih Američkih Država, Kristoferom Hilom sa kojim je razgovarala o jačanju američko-srpskih odnosa u oblastima od obostranog interesa, te ukupnoj dinamici sprovođenja i efektima reforme javne uprave sa naglaskom na stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj privrede uz značajno ulaganje u inovacije u javnom sektoru i u digitalizaciju.

Žarić Kovačević je istakla značaj današnjeg susreta objasnivši da je u pitanju izuzetna prilika za razgovor o potencijalnoj saradnji, naročito sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj, USAID-om, i to u sferi ekonomskog rasta i razvoja, dodajući da je ministarstvo tokom dugogodišnjeg rada potvrdilo poziciju kredibilnog partnera međunarodnih donatora.

Ambasador SAD Kristofer Hil izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom istakavši da je uveren da će projektna saradnji u oblastima koje su od značaja za Vladu Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, doprineti unapređenju željenih aspekata reforme kako bi javna uprava maksimalno služila građanima i ukupnom privrednom okviru za nova investiciona ulaganja, a naročito za rast i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Na sastanku je bilo reči i o postignutim rezultatima dosadašnjih izbornih reformi, ali i o potrebi da se nastavi sa implementacijom svih važnih aktivnosti i procesima u ovoj oblasti.

Sagovornici su konstatovali potrebu za afirmacijom zajedničke opredeljenosti i zajedničkog rada na unapređenju srpsko-američkih odnosa u oblastima od obostranog interesa, a ukazali su i na moguće pravce razvoja buduće saradnje. Takođe, na sastanku je zaključeno i da su dijalog i otvoreni razgovor ključ za razumevanje, ostvarivanje stabilnosti i očuvanje mira u regionu, što je najvažniji cilj kojem se teži.

Foto galerija – izvor MDULS



Skip to content