Ministar Žarić Kovačević na slavi opštine Vladimirci

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević prisustvovala je danas u Vladimircima obeležavanju slave ove opštine Petrovdana. Nakon litije i lomljenja slavskog kolača, ministar Žarić Kovačević je sa predsednikom opštine Vladimirci Goranom Zarićem obišla radove na novoj upravnoj zgradi čija izgradnja je podržana od strane ministarstva sa više od 21 miliona dinara.

Ona je podsetila da je osnovna ideja bila da se izgradi novi objekat namenjen poslovanju uprave u cilju rešavanja višedecenijskog problema neuslovnog funkcionisanja opštinske uprave, a čiji deo je bio smešten u montažnom objektu, i kako bi „uprava bila koncentrisana na jednom mestu i pod jednim krovom“, a zaposleni službenici imali bolje uslove za rad. Ministar je poručila da je opštinska uprava noseći stub poslovanja svake opštine. Podsetila je da je važno da zaposleni imaju odgovarajuće uslove za rad, ali i korisnici prijatniji ambijent prilikom dolaska i korišćenja usluga i servisa.

Realizacijom ovog projekta u prizemlju zgrade će biti otvorene kancelarije i šalter sala, za koju je planirano da preraste u jedinstveno upravno mesto, a raspoloživi prostor na spratu zgrade bi se koristio za održavanje sednica SO Vladimirci. Ministar je pohvalila inicijativu opštinskog rukovodstva objasnivši da je jedinstveno upravno mesto projekat Ministarstva koji sprečava šetnju od šaltera do šaltera i koji doprinosi većoj pristupačnosti usluga građanima i privrednom sektoru, te da jedinstveno upravno mesto reflektuje viziju da se gradi uprava koja je u potpunosti na strani građana.

Ministar je u Vladimircima prisustvovala ručku u crkvenoj porti, a razgovarala je i sa građanima Vladimiraca.

Autor Foto: MDULS



Skip to content