Ministar Žarić Kovačević na obeležavanju Dana opštine Drvar: Srbija u razvoj Drvara uložila više od 4 miliona evra

“Država Srbija konkretnim potezima, aktivnostima i merama pokazuje da vodi računa o srpskom narodu ma gde da on živi. Ulaganjem više od 4 miliona evra u kapitalne projekte, infrastrukturni razvoj i obezbeđivanje finansijske stabilnosti opštine Drvar, doprineli smo da građani Drvara žive u unapređenim i kvalitetnijim uslovima, u opštini koja je okrenuta budućnosti i daljoj modernizaciji”, poručila je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević u Drvaru gde boravi u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je najavila da će politika države Srbije, koja podrazumeva neprestanu brigu o srpskom narodu ne samo u Republici Srbiji i Srpskoj, nego i u povratničkih opštinama BiH, ali i svim drugim krajevima sa većinskim srpskim stanovništvom, biti nastavljena i u budućnosti, a u mnogim aspektima će biti i intenzivirana. Kako je kazala, Vlada Srbije je tu da čuje potrebe i da se zajednički rešavaju pitanja od značaja za ovaj kraj.

Ministar Žarić Kovačević je naglasila značaj prisustva Srbije i njenih zvaničnika u Drvaru kao vrlo važnih za opstanak srpskog naroda i njegov mir i prosperitet. Ona je pozvala na jačanje srpskog jedinstva, jer, kako je navela, što je ono snažnije, to će biti i izgrađeniji i bolji uslovi za opstanak Srba ma gde da se nalaze, žive i rade.

Povodom obeležavanja Dana opštine ministar Žarić Kovačević je u Drvaru položila venac na Spomenik borcima i žrtvama palim u Narodno-oslobodilačkoj borbi tokom Drugog svetskog rata, a koji su hrvatske jedinice porušile nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Nakon polaganja venaca ministar Žarić Kovačević prisustvovala je svečanoj akademiji upriličenoj povodom Dana opštine na kojoj se u ime predsednika Republike Srbije i obratila prisutnima ističući značaj slobodarskog duha i antifašističke tradicije.

Autor fotografija Opština Drvar

 



Skip to content