Novi Karlovci zahvaljujući MDULS-u dobili novu binu i tribine

Deveti Međunarodni festival folklora za decu i izvođače počeo je sinoć u dvorištu Doma kulture u selu Novi Karlovci, na novoj bini i tribinama, i to zahvaljujući Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koje je finansiralo njihovu izradu i montažu.

Prema rečima Aleksandra Petrovića, državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo je u ove svrhe izdvojilo iz Budžetskog fonda pet miliona dinara.

„Koliko nam je važno da imamo ekonomski jake i moderne urbane, gradske i opštinske sredine, kao što je Inđija, koja je zaista jedan od lidera među lokalnim samoupravama, toliko moramo da vodimo računa i o našim ruralnim krajevima i malim mesnim zajednicama. Naročito nam je drago što ovu binu i tribine danas koriste deca i mladi i što ovaj objekat ima neki značaj u očuvanju tradicije i okupljanju novih priraštaja. Verujem da će mnogi kulturni događaji biti realizovani ovde i da će publike biti još više“, poručio je državni sekretar Petrović koji je u društvu predsednika opštine Inđija Marka Gašića sinoć prisustvovao predstavljanju učesnika festivala, a koji su došli iz susedne Mađarske, Bugarske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, ali i iz cele Srbije.

On je dodao da Ministarstvo u Novim Karlovcima finansira još jedan projekat, značajan za ljude koji žive i rade u ovom inđijskom selu.

„Sa blizu 30 miliona dinara finansiramo sanaciju opštinskih nekategorisanih puteva na nekoliko lokacija u Novim Karlovcima. Stalo nam je da se naše seoske sredine osnaže i da se iskoriste njihovi potencijali“, zaključio je Petrović i podsetio da je u samoj Inđiji Mnistarstvo pomoglo otvaranje modernog uslužnog centra, jedinstvenog upravnog mesta, koje funkcioniše od kraja prošle godine i da ovde građani mogu, u modernom abijentu, bez šetnje od šaltera do šaltera, na jednom mestu i jednim zahtevom da ostvare i po nekoliko prava.

Takođe, Inđija sa četiri opštine, Ruma, Stara Pazova, Irig i Pećinci, uspostavila je međuopštinsku saradnju u oblasti regionalnog vodosnabdevanja.

Foto: Tamara Mladenović, MDULS

 

 

 

 



Skip to content