Bogatić proslavio Dan opštine

Svečanom akademijom u Bogatiću je obeležen Dan opštine, a događaju je prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić.

Iskazavši zadovoljstvo što se dve godine za redom obraća na svečanoj akademiji, državni sekretar Dabić je naglasio da Ministarstvo i Bogatić duži niz godina imaju odličnu saradnju i da se ona svake godine produbljuje. On je podsetio da je u naselju Salaš Crnobrski nedavno rekonstruisana osnovna škola i pohvalio je što je lokalna samouprava samostalno finansirala obnovu objekta. Državni sekretar je dodao i da je sa opštinskim rukovodstvom razgovarano na temu otvaranja jedinstvenog upravnog mesta i rekonstrukcije Predškolske ustanove u Badovincima.

„Ovom prilikom moram da istaknem da je položaj opštine Bogatić njen ogroman potencijal. Ova činjenica je važna karakteristika za ubrzan prosperitet u budućnosti, koji mora da se desi zajedničkim zalaganjem republike i opštinskog rukovodstva. Siguran sam i da imate jasnu viziju o tome kakav Bogatić treba da bude i u kom pravcu bi trebalo da se afirmiše njegov razvoj“, poručio je Dabić.

On je rekao da je Ministarstvo u Bogatiću u nekoliko navrata podržavalo projekte od interesa za lokalno stanovništvo, da je pomognuta izgradnja vrtića u Belotiću, kao i uređenje parking mesta, trotoara, prilaza, te zelenih površina oko zgrade Opštine. Dodao je i da je MDULS pomoglo da se unapredi efikasnost rada lokalnog parlamenta uvođenjem sistema za elektronsko vođenje sednica, ali i lokalne računarske mreže u zgradi opštine Bogatić. Naglasio je da su svi infrastrukturni projekti jasan pokazatelj da Vlada Republike Srbije i resorna ministarstava kroz ravnomeran regionalni razvoj prate i sprovode politiku boljitka.

Foto Tamara MDULS



Skip to content