Gadžin Han: MDULS dobio zahvalnicu

Na svečanoj akademiji koja je održana povodom obeležavanja Dana opštine Gadžin Han posebnu zahvalnicu za doprinos i saradnju sa ovom opštinom primio je ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave državni sekretar Aleksandar Petrović.

On je podsetio da je ovo drugi put u ovom mandatu da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prisutno u Gadžinom Hanu i da je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević prisustvovala svečanom otvaranju bazena u naselju Donji Dušnik, čiju izgradnju je pomogla Evropska unija preko projekta prekogranične saradnje sa Republikom Bugarskom.

Istakao je da Ministartvo, u okviru reforme sistema lokalne samouprave, stavlja poseban akcenat na promociju mehanizma međuopštinske saradnje.

“I ovom prilikom želim da vas podsetim da su Niš i Gadžin Han, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kroz projekat „Lokalna samouprava za 21. vek“, potpisali Sporazum o međuopštinskoj saradnji na osnovu kojeg je osnovana zajednička Kancelarija lokalnog ombudsmana Niša i Gadžinog Hana. Na ovaj način servis lokalnog ombudsmana bliži je građanima, a njegove usluge dostupne i pristupačne, tako da građani Gadžinog Hana ne moraju da putuju daleko da bi zatražili zaštitu nekog prava i pravnog interesa”, izjavio je Petrović poručivši da je MDULS spremno i da u budućnosti u zajedničkoj saradnji radi na dobrobit građana Gadžinog Hana.

Državni sekretar Aleksandar Petrović je ovom prilikom i poklonio 20 laptop računara kao podršku intenziviranju razvoja e-uprave.



Skip to content