Ministar Ružić sa švedskim ambasadorom

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je sa švedskim ambasadorom NJ.E. Janom Lundinom o mogućnostima unapređenja saradnje dve zemlje u oblasti stručnog usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi.

 

Napominjući da je nedavno usvojen Zakon o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu i da je upravo ova institucija centralna institucija za stručno usavršavanje u Srbiji svih zaposlenih u javnoj upravi, Ružić je rekao da je sada prioritet Ministarstva uspostavljanje Nacionalne akademije, obezbeđenje uslova za početak njenog rada i ostvarivanje nadležnosti.

S tim u vezi, ministar i ambasador su razgovarali o mogućnostima podrške Odeljenja za Međunarodnu razvojnu pomoć Švedske u Srbiji (SIDA) daljim aktivnostima, posebno u obezbeđivanju infrastrukturnih i tehničkih uslova za uspostavljanje rada Nacionalne akademije. Dogovoreno je da se uspostave timovi obe strane kako bi se razmotrile sve mogućnosti.

Imajući u vidu da se ove godine obeležava 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Švedske, sagovornici su pohvalili dosadašnju saradnju i izrazili nadu da će buduće aktivnosti još više unaprediti bilateralne odnose i dovesti do još veće razmene iskustava i znanja.



Skip to content