Stević: Petrovac na Mlavi uspešno sledi reformu javne uprave

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević izjavio je danas da Petrovac na Mlavi odgovorno sprovodi sve aktivnosti na reformi javne uprave.

 

Stević je, prilikom posete ovoj opštini, ocenio da su ljudi koji upravljaju ovom lokalnom samoupravom svesni da efikasna uprava, ne samo da utiče na zadovoljstvo građana uslugama koje im opština pruža, već i da uvelikoj meri utiče na lokalni ekonomski razvoj.

„Petrovac na Mlavi je završio prepis matičnih knjiga u elektronski oblik u potpunosti, funcioniše i servis za prijavu novorođenčadi iz porodilišta „Bebo dobro dosla na svet“, a vrlo brzo će biti povezani i na objedinjenu bazu podataka eZUP, što će omogućiti službenicima da razmenjuju dokumenta, izvode, uverenja sa drugim organima, a ne da ih traže od građana“, pojasnio je Stević.

Govoreći o podršci države lokalnom ekonomskom razvoju Stević je rekao da Vlada Srbije maksimalno pomaže razvoj svih delova Srbije, čime pokazuje da joj je stalo do svih građana, ali i ukazao da i same lokalne samouprave moraju da imaju inicijative u ovom smislu, jer imaju mehanizme i zakonsku obavezu da ulažu u razvoj svojih sredina.



Skip to content