Turski tekstilci u Mladenovcu

U Mladenovcu je održan sastanak sa predstavnicima turske tekstilne firme „Zeyteks & Truva“, zainteresovane za ulaganje u Mladenovac. Ovaj sastanak održan je na predlog državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Bojana Stevića.

 

Predstavnici gradske opštine Mladenovac, grada Beograda i Vlade Srbije upoznali su turske investitore sa trenutnim statusom firme „Razvitak“ za čiju su kupovinu zainteresovani, saobraćajnom infrastrukturom Mladenovca i kadrovskim potencijalima za ovu granu privrede, nakon čega su obišli objekat i zemljište nekadašnje konfekcije „Razvitak“.

„Ono što smo danas videli na lokaciji u Mladenovcu izgleda odgovarajuće za naše potrebe. Planirano je da se otvori fabrika za proizvodnju odeće i da se zaposli oko 200 radnika, a kroz pet godina ukupno njih 700. To je značajno za opštinu Mladenovac kao i za sam budžet koji će imati dodatni prihod. Ranije je održan sastanak u Ministarsvu privrede koje će maksimalno biti uključeno u realizaciju dovođenja ovog investitora. Srbija je zahvaljujuci Vladi i dosadašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije, postala pogodno tlo za investitore iz inostranstva“, istakao je državni sekretar Bojan Stević.

Po završetku sastanka u opštini Mladenovac, delegacija iz Turske će se sastati sa predstavnicima grada Beograda i Vlade Srbije. Dogovor oko ove investicije zavisiće pre svega od direktnog dogovora kupca i prodavca nekadašnjeg „Razvitka“, turske kompanije i sadašnjih vlasnika iz Slovenije, ali i od aranžmana koji turski investitor sklopi sa Vladom Srbije.



Skip to content