ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће НА ДОГАЂАЈИМА У ОКВИРУ ОБЕЛЕЖАВАЊА НЕДЕЉЕ ПАРТНЕРСТВА ЗА ОТВОРЕНУ УПРАВУ

Министарство државне управе и локалне самоуправе, као координатор националних активности у оквиру учешћа Републике Србије у иницијативи Партнерство за отворену управу, уз подршку Мисије ОЕБС у Србији и пројекта Европске уније „Видљивост и комуницирање реформе јавне управе”, са задовољством позива све заинтересоване организације цивилног друштва, грађане и представнике приватног сектора да учествују на догађајима којима се у периоду од 17-21. маја 2021. године обележава Недеља Партнерства за отворену управу.

Као део глобалне акције која има за циљ промоцију отворености управе, подстицање инклузије и унапређење управљања кроз сарадњу између управе и грађана, овогодишње обележавање Недеље Партнерства за отворену управу у Републици Србији обухватиће неколико онлајн догађаја, са фокусом на укључивање локалних самоуправа у ПОУ иницијативу (како у националне активности, тако и у глобалне), развој вредности отворене управе на локалу, препознавање потреба мањинских група и промоцију важећег Акционог плана за спровођење иницијативе ПОУ у Републици Србији за период 2020-2022. године.

У складу са тим, сви заинтересовани могу пријавити своје учешће тако што ће доставити податке (име и презиме учесника, назив организације/привредног субјекта, имејл адреса и назив догађаја на којима желе да учествују) на имејл marija.petrovic@mduls.gov.rs .

С обзиром на тематску разноврсност догађаја, могуће је учешће више представника, имајући у виду тему којој је догађај посвећен.

Распоред догађаја са роковима за пријаву учесника налази се у наставку:

  • Панел дискусија Инклузивна управа одржава се 17. маја 2021. године, са почетком у 10 часова, у циљу сагледавања потреба и перспектива мањинских група у контексту вредности ПОУ (рок за пријаву учесника: 14. мај 2021. године);
  • Радионица Управа најближа грађанима намењена размени искустава јединица локалне самоуправе у остваривању вредности отворене управе и изради локалних акционих планова, одржава се 19. маја 2021. године, са почетком у 10 часова (рок за пријаву учесника: 18. мај 2021. године);
  • Завршни догађај посвећен досадашњим резултатима учешћа Републике Србије у ПОУ и промоцији важећег Акционог плана за период 2020-2022. године одржава се 21.маја 2021. године, са почетком у 10 часова (рок за пријаву учесника: 18. мај 2021. године).

За више информација о учешћу Републике Србије у ПОУ посетите интернет страницу Министарства државне управе и локалне самоуправе, на адреси http://mduls.gov.rs/uprava-po-meri-svih-nas/strateska-dokumenta/ .

НАПОМЕНА: По окончању рока за пријаву учесника, свим делегираним представницима биће достављени приступни подаци за учешће на догађајима.

Прилог:

Нацрт агенде обележавања Недеље Партнерства за отворену управу