Брнабић и Његођиш о успостављању Националне академије за стручно усавршавање

Министарка државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) Ана Брнабић данас је разговарала са амбасадором Републике Пољске у Србији, Томашем Његођиш (Tomasz Niegodzisz) о активностима Министарства у вези са успостављањем Националне академије, као кровне образовне институције за стручно усавршавање запослених у јавној управи.

 

„Академија ће имати кључну улогу у планирању и избору кадрова, систему награђивања и каријерног напредовања, обукама запослених и интегрисањем појединца у тим, као и интеграцији тимова у институције јавне управе“, навела је министарка Брнабић. Она је додала да је Министарство заинтересовано са сарадњу са Пољском, као примером добре праксе у стварању модерне и ефикасне институције.

Министарка Брнабић је истакла да је Нацрт закона о Националној академији за стручно усавршавање у јавној управи, један од првих закона који ће након формирања нове Владе Србије бити достављен на усвајање, пре него што буде послат Скупштини Србије.

„Активно пратимо процес доношења Закона о Националној академији за стручно усавршавање у јавној управи и Пољска је веома заинтересована за успостављање сарадње, размену искустава и јачање капацитета ове институције у Србији“, навео је амбасадор Његођиш. Министарка и амбасадор су се сагласили да би било добро да се организује посета Пољској.