Донирана ИТ опрема ГАК Народни фронт

Милош Поповић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, присуствовао је данас донацији ИТ опреме ГАК Народни фронт, у оквиру акције „Заједно за бебе“. Овом донацијом, акција „Заједно за бебе“ прикључила се пројекту „Бебо, добро дошла на свет“ који су покренули Кабинет председника Владе Републике Србије и Министарство државне управе и локалне самоуправе.

 

„Увођењем електронског система у болнице, сви процеси пријављивања беба обављају се у породилишту, по процедури која траје свега 15 минута и потпуно  је бесплатна. Увођењем ове услуге, родитељима смо уштедели најмање седам сати слободног времена, односно око 400.000 сати на годишњем нивоу. Систем електронске пријаве беба већ неколико месеци функционише у 25 породилишта, а услуга је, према плану, заживела у још 12 породилишта широм земље. Успешна реализација овог пројекта је потврда искрених напора Владе Републике Србије да државу претвори у услужни сервис за грађане“, истакао је Милош Поповић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

 

Из фонда акције „Заједно за бебе“, за пројекат „Бебо, добро дошла на свет“ издвојено је више од милион динара и набављено укупно 24 компјутера, 24 монитора, 24 смарт кард читача и 16 штампача. Набављеном опремом снабдевено је девет матичних служби у седам градова (Београд, Сремска Митровица, Ниш, Јагодина, Ужице, Сомбор и Лозница), као и 13 породилишта у 13 градова (Тутин, Прибој, Пријепоље, Књажевац, Мајданпек, Сента, Алексинац, Краљево, Прешево, Петровац на Млави, Врање, Сурдулица и Београд).