Oжеговић доделио сертификате за 64 руководиоца

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић доделио је данас 64 сертификата за руководиоце који су успешно завршили обуку у оквиру пројекта „Успостављање централне институције за обуку јавних службеника“. Пројекат су организовали Фонд за добру управу Владе Велике Британије у сарадњи са Центром за европске политике (CEP) и компанијом Pricewaterhouse Coopers (PwC).

Програм је реализован у шест једнодневних обука током марта и априла, завршни тест у виду студија случаја успешно су завршила 64 руководиоца и њима су данас додељени сертификати. Циљ пројекта је да се кроз подршку у успостављању новог и модерног система обуке, допринесе унапређењу капацитета јавних службеника за спровођење реформи у процесу приступања ЕУ и реализацији других програма владе.

Toм приликом, Ожеговић је честитао руководиоцима успешан завршетак обуке и подвукао да стручно усавршавање јавних службеника треба да буде приоритет и будуће владе. „Реформа јавне управе и приступање ЕУ налаже нам усавршавање и развој капацитета како бисмо све изазове превазишли, а задатке успешно испунили“, рекао је Ожеговић.

Овај специјалистички програм обуке реализован је са циљем унапређења вештина руковођења у државној управи – „Оснаживање лидерских вештина у државној управи“. Тај програм је похађало укупно 69 руководилаца највишег управљачког нивоа из органа државне управе и служби владе (државних службеника на положају), јавних агенција, јавних институција и независних тела, а реализовала га је престижна светска компанија PwC која такву врсту програма реализује и за највеће компаније у свету.

Фокус програма је био на савременим трендовима из области личних, пословних и организационих вештина и њихову примену у јавном сектору, а детаљна садржина програма је дефинисана у складу са проценама руководилаца државних органа о знањима и вештинама које њихови најближи сарадници треба да поседују.