Стевић: Управни окрузи важни за реформу јавне управе

Управни окрузи су за Министарство државне управе и локалне самоуправе важан механизам за бољу координацију и имплементацију свих реформских активности, изјавио је државни секретар Бојан Стевић приликом посете Моравичком округу.

Моравички управни округ је у категорији регионалних институција добитник интернационале златне награде и признања „ГлобалЛоцал“ за 2019. годину, која се додељује заједницама и институцијама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југоисточној Европи.

Стевић рекао је да је та награда веома значајна за један округ.

“Реформа јавне управе којом координирамо у Министарству није нимало лагана. Представља изузетно комплексан процес, потпуне промене рада свих нивоа власти, а на локалу власт је најближа грађанима“, рекао је он.

Стевић је рекао да је због тога неопходно разумевање и међусобна подршка.

„Неразумевање и неприхватање циљева реформе може јако да успори, а  да не кажем и онемогући процес. Зато смо се вама, окрузима, и обратили и рачунамо и даље на вас, на ту координацију према општинама како бисмо осигурали да то разумевање постоји, да имамо и начин кроз редовне састанке са начелницима округа, путујући кроз Србију, и чујемо све изазове и пробамо да их решимо“, истакао је Стевић.

Он је истакао да је задовољан сарадњом и да захваљујући тој комуникацији имамо овако успешну реформу инспекцијског надзора, aли и других активности.