Мартиновић у Вишњићеву отворио нову фискултурну салу у коју је МДУЛС уложило близу 30 милиона динара

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић свечано је данас отворио новоизграђену фискултурну салу у Основној школи „Филип Вишњић“ у селу Вишњићево, у општини Шид. Министарствo државне управе и локалне самоуправе помогло је изградњу фискултурне сале са скоро 30 милиона динара.

Овом приликом Мартиновић је пожелео основцима, али и свим другим мештанима Вишњићева да објекат фискултурне сале користе што чешће.

„Све што ради држава Србија и председник Александар Вучић заправо је због наше деце. Ако не будемо имали деце, ако не буде имао ко да нас наследи, сви наши напори и велики резултати које смо постигли протеклих година, када је у питању економски развој и путна и друга инфраструктура, изградња болница, школа, јачање војске и други успеси, неће имати много смисла“, нагласио је Мартиновић, додајући да му је велика част да је дошао у Вишњићево, место у којем је живео и умро најпознатији српски песник и гуслар Филип Вишњић.

Констатујући да се шидска општина видно развија из године у годину, и да се на њеној територији „вратио живот“, Мартиновић је истакао да ће врх државе заједно са Министарством, које он води, наставити да улаже у ову општину.

„Шид је стратешки важно место. Налази се у близини две земље , Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, и важно нам је да буде снажан и развијен и да има што више деце и инвестиција. Прошле недеље потписали смо уговор о реализацији пројекта адаптације и санације фискултурне сале у ОШ „Бранко Радичевић“ у насељу Бачинци. За овај пројекат Шид из Буџетског фонда Министарства добија 25 милиона динара“, изјавио је Мартиновић.

Приликом посете овој општини Мартиновић је одржао састанак са начелником Сремског управног округа Перицом Гаковић и председником општине Шид Зораном Семеновићем, као и другим локалним руководством.

Такође, Мартиновић је овом приликом обишао Галерију слика „Сава Шумановић“ и Музеј наивне уметности „Илијанум“ у којима  МУДЛС помаже увођење система видео-надзора.

Фото галерија – извор општина ШидSkip to content