Сарадња МДУЛС и Петровца на Млави од инфраструктурних и комуналних пројеката до пројекта изградње паментног града

 

„Грађани Петровца на Млави треба да буду поносни на своју општинску управу која је у претходном периоду показала да је способна да истовремено ради и на комуналним и инфраструктурним пројектима, али и на пројекту паметног града. У Петровац на Млави је у претходним годинама доста улагано, а само у претходне две године, МДУЛС је инвестирало укупно око 137 милиона динара у различите пројекте“, поручила је Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе након састанка са руководством општине Петровац на Млави и обиласка радова на пројектима које је МДУЛС финансирало.

Она је истакла да се у свом мандату уверила у квалитет пројеката којима је општина конкурисала за средства код Владе Србије по различитим основама. МДУЛС је у Петровцу на Млави инвестирало у Предшколску установу, јер прича о наталитету не може да буде одржива без улагања у све оно што јој и претходи, али и следи. То је комплексна тема којој је Влада Србије изузетно посвећена и која је постављена као приоритет у раду, навела је Обрадовић.

„МДУЛС је помогло да се у Предшколској установи и њеном објектима у Петровцу на Млави, јер је то и мени лично, али и политички важно, изграде игралиште, кухиња и вешерај, са циљем да се побољшају услови и подигне стандард за боравак деце и њој. МДУЛС је из буџетског фонда финансирало и мобини противплавни систем, а озбиљна средства из кредита ЕИБ издвојена су и за ревитализаију фасаде општинске зграде“, истакла је Обрадовић.

Поред тога, према њеним речима, осим бриге о комуналним и инфраструктурним пројектима, Петровац на Млави и МДУЛС заједнички раде са партнерима из Кореје на пројекту развоја паметних градова, како би Петровац на Млави постао један од прва три паметна града у Србији.

„Грађани Петровца на Млави треба да знају да је њихова општинска управа озбиљна у погледу квалитета пројеката и да показује изузетну посвећеност, љубав и партиотизам према својој општини“, поручила је Обрадовић.

Након састанка са руководством општине и обиласка радова, министарка Обрадовић је присуствовала свечаној седници СО Петровац на Млави, поводом обележавања Дана општине, на којој јој је уручено признање „4. јун“, које се додељује за допринос унапређењу и развоју општине.

Она се након уручења награде у обраћању на седници истакла да је поносна што је Петровац на Млави препознао МДУЛС као кредибилног партнера и институцију која је подржала општину у њеним напорима да се развија и модернизује. Она је додала да је Петровац на Млави место пуно потенцијала за квалитетан живот људи и да се нада да ће бити искоришћени на прави начин, како би општина постала средина у којој људи остају, заснивају своје породице и подижу своју децу.

„Ништа нам неће вредети, ни изграђени путеви, ни лепи паркови, улице, тргови, ни све оно што чинимо да унапредимо рад локалних администрација и претворимо их у модеран сервис грађана, ако немамо грађане. Држава која има будућност је она држава која има децу, јер само поколењима можемо да оставимо све ово што градимо и на чему истрајно радимо последњих 10 година. Зато је важно да, свако у свом ресору, помогне да нам се демографска структура промени на боље, да нам се у Србији рађа више деце и да сви заједно водимо борбу за већи наталитет”, закључила је Обрадовић.

Фото и видео галерија – извор МДУЛС и РТВ Млава

 

Изјава министарке Обрадовић – извор РТВ Млава

 

 

Изјава председника општине Петровац на Млави – Душко Нединић – извор РТВ МлаваSkip to content