RUŽIĆ: NASTAVLJAMO DA MOTIVIŠEMO ZAPOSLENE I STVARAMO PODSTICAJNO OKRUŽENJE ZA NJIHOV RAD

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je nastavak podrške u upravljanju ljudskim resursima na lokalu važan za stvaranje podsticajnog okruženja za zaposlene i dodatnu motivaciju.

On je na predstavljanju druge faze projekta Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, koji finansira Evropska unija i Savet Evrope,  istakao da je zahvalan se što danas stavlja još jedan kamen u temelj nove uprave koja se gradi za građane.

„Reforma javne uprave nije podrazumevala kratkoročne, površne promene, već smo bili odlučni da svaku poru sistema analiziramo, predložimo promenu i krenemo da radimo. Svakako, promene su toliko zahtevne i kompleksne, samo imajući u vidu da sistem javne uprave podrazumeva nešto manje od 500.000 zaposlenih i da se odnosi na sve republičke, pokrajinske i lokalne organe i javne službe, naravno bez javnih preduzeća“, rekao je Ružić.

Istakao je da je ova reforma je visoko pozicionirana u kriterijumima za ulazak Srbije u Evropsku uniju i zahvalio Evropskoj uniji i Savetu Evrope i nevladinom sektoru – posebno SKGO – koji pružaju podršku na ovom putu.

Ružić je poručio da investicija u zaposlene, a centar  reforme su njeni nosioci – ljudi, sigurno predstavlja najbolje moguće nasleđe.

„Pozivam sve vas da dobro iskoristite podršku koju dobijate i uzmete na sebe inicijativu da pomerimo stvari u pravom smeru“, istakao je ministar.

Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2 je nastavak istoimenog projekta kroz koji su gradovi i opštine u Srbiji dobile značajnu podršku u uspostavljanju funkcije upravljanja ljudskim resursima i stručnog usavršavanja lokalnih službenika.

Projekat se realizuje  u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.



Skip to content