Donirana IT oprema GAK Narodni front

Miloš Popović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, prisustvovao je danas donaciji IT opreme GAK Narodni front, u okviru akcije „Zajedno za bebe“. Ovom donacijom, akcija „Zajedno za bebe“ priključila se projektu „Bebo, dobro došla na svet“ koji su pokrenuli Kabinet predsednika Vlade Republike Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

 

„Uvođenjem elektronskog sistema u bolnice, svi procesi prijavljivanja beba obavljaju se u porodilištu, po proceduri koja traje svega 15 minuta i potpuno  je besplatna. Uvođenjem ove usluge, roditeljima smo uštedeli najmanje sedam sati slobodnog vremena, odnosno oko 400.000 sati na godišnjem nivou. Sistem elektronske prijave beba već nekoliko meseci funkcioniše u 25 porodilišta, a usluga je, prema planu, zaživela u još 12 porodilišta širom zemlje. Uspešna realizacija ovog projekta je potvrda iskrenih napora Vlade Republike Srbije da državu pretvori u uslužni servis za građane“, istakao je Miloš Popović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

 

Iz fonda akcije „Zajedno za bebe“, za projekat „Bebo, dobro došla na svet“ izdvojeno je više od milion dinara i nabavljeno ukupno 24 kompjutera, 24 monitora, 24 smart kard čitača i 16 štampača. Nabavljenom opremom snabdeveno je devet matičnih službi u sedam gradova (Beograd, Sremska Mitrovica, Niš, Jagodina, Užice, Sombor i Loznica), kao i 13 porodilišta u 13 gradova (Tutin, Priboj, Prijepolje, Knjaževac, Majdanpek, Senta, Aleksinac, Kraljevo, Preševo, Petrovac na Mlavi, Vranje, Surdulica i Beograd).



Skip to content