NAŠ SAJT PREDSTAVLJEN I U SINGAPURU

Zahvaljujući obuci za rukovodioce – državne službenike iz celog sveta, koju je organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova Singapura, pod nazivom „Administracija i upravljanje u javnom sektoru), Ivana Joković, rukovodilac Grupe za radne odnose u Ministartvu, predstavila je učesnicima skupa nov sajt Ministarstva.

Ističući otvorenost i transparentnost kao osnovne principe u komunikaciji sa građanima preko sajta Ministarstva, koji su jedni od principa reforme javne uprave u Republici Srbiji, Jokovićka je istakla da je cilj da se kroz njih postigne i bolje i efikasnije pružanje usluga ka građanima.

Ona je napomenula da je poseban fokus dat na što većoj informisanosti građana o pravama i obavezama u reformi javne uprae, kao i na što lakšem snalaženju kroz sajt.

Učesnici skupa bii su predstavnici državnih institucija iz 22 zemlje iz celog sveta, kao što su Malezija, Indonezija, Maldivi, Ukrajina, Filipini, Sejšeli, Nigerija i drugo.

Tokom obuke, svi učesnici imali su prilike da se upoznaju kako teorijski, tako i praktično na koji način funkcioniše javna administracija u Singapuru i kako se njome upravlja. Osim profesora sa NANAYANG Tehnološkog univerziteta u Singapuru, koji su i bili domaćini obuka, iskustva su sa polaznicima obuke podelili i predstavnici Direkcije Singapura koja se bavi upravljanjem ljudskim resursima, kao i eksperti koji su učestvovali u izgradnji veoma efikasne javne uprave.

 



Skip to content