Nastavak saradnje MDULS i Pravnog fakulteta

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i dekan Pravnog fakulteta Zoran Mirković potpisali su danas sporazum o programu saradnje, koji predviđa mogućnost  da studenti Pravnog fakulteta obavljaju praksu u Ministarstvu.

Ministar Ružić je rekao da napredak jednog društva i ekonomije pre svega zavise od podrške koju država kroz svoju upravu pruža građanima i privredi.

Dodao je uspešna reforma javne uprave nije moguća bez razvoja kadrovskih potencijala.

„Zato je važno da se uvaži mudra reč akademske zajednice i zato smo danas i potpisali ovaj sporazum. Danas našu saradnju proširujemo sa namerom da studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu omogućimo da kroz stručnu praksu, interaktivna predavanja na fakultetu i podršku državnih službenika koji imaju mentorska iskustva steknu ona praktična znanja imajući u vidu da su na osnovnim studijama već ovladali teorijskim znanjima“, kazao je Ružić.

Dodao je da Ministarstvo želi da podrži proces u kojem rezultati učenja postaju glavni pokazatelji kvalitetnog i uspešnog studiranja i dodao da veruje da je to način da se dobiju kompetentni kadrovi.

Dekan Pravnog fakulteta Zoran Mirković je rekao da Sporazum o saradnji omogućava da u Ministarstvu obavljaju praksu, što je prema njegovim rečima  značajno, jer je državna uprava jedno od ogledala države.



Skip to content