Ружић: Скупштина у понедељак расправља о Предлогу закона о е-Управи

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић најавио је данас да ће у понедељак Скупштина Србије расправљати о Предлогу закона о е-Управи и истакао да је важно то што је после скоро две године, након детаљне, комплексне и систематичне јавне расправе, тај закон спреман за скупштинску расправу.

„То је један важан и крупан корак напред. Неко ће рећи да је то трајало мало дуже, али оријентација Владе Србије је да радимо брзо, али не и брзоплето и овај закон ће бити мера тог приступа који ова Влада има“, казао је Ружић отварајући конференцију „Учење кроз гејмификацију – Подршка развоју дигитализације управе путем дигиталне обуке“.

Конференција „Учење кроз гејмификацију – Подршка развоју дигитализације управе путем дигиталне обуке“

Гејмификација је коришћење елемената дизајна игрице у контексту који нема везе са игрицама, већ се примењује приликом примене система бодовања, затим да подстакне такмичење са другима, омогући интереакцију са окружењем, те награди кориснике за остваривање циљева.

Министар је навео да та конференција има једну веома интересантну и значајну тему – гејмификацију, што је, како каже, практично унапређени сегмент е-учења и што на много лакши начин мотивише, чак и подстиче и компетитивност онима који желе да науче и који су стављени у функцију реализације свих важних циљева.

„Веома је значајно да је Србија у претходним периоду успела да уведе нове вредности и нове технологије“ додао је Ружић.

„Спроводимо паралелно процесе рационализације и оптимизације, а паралелно са тим од самог почетка уводимо нове технологије“, указао је он.

Наводећи да је реформа јавне управе један од три критеријума за улазак Србије у ЕУ, Ружић је казао да му је драго што се конференција одржава у Српско-корејском центру, који је, наводи, постао симбол едукације и дигитализације.

На конференцији је представљена и апликација за обуку, односно приказ гејмификације – увођење нових технологија у процес учења – кроз два сценарија, један у вези са управљањем информацијама, а други у вези са управљањем дигиталним доказима у полицијским пословима.



Skip to content