UZ PODRŠKU Visokog komesarijata UN za izbeglice – UNHCR u Srbiji realizovan seminar za matičare OSNOVNI I NAKNADNI UPIS ČINJENICA I PODATAKA U MATIČNE KNJIGE.

U poslednjoj nedelji septembra, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uz podršku Visokog komesarijata UN za izbeglice – UNHCR u Srbiji, uspešno je realizovalo još jednu obuku za matičare OSNOVNI I NAKNADNI UPIS ČINJENICA I PODATAKA U MATIČNE KNJIGE.

Seminar su pohađali matičari iz Subotice, Sremske Mitrovice, Požarevca, Niša, Kragujevca, Valjeva, Petrovca na Mlavi, Odžaka, Ljiga, Lajkovca, Žabara, Despotovca, Velike Plane, Bačke Palanke, Bača i Arilja.

Rezultati sprovedenog vrednovanja obuke pokazali su izuzetno visok stepen zadovoljstva i ispunjenost očekivanja polaznika sadržajem obuke, radom realizatora, ali i samom organizacijom.

Ovaj seminar označava nastavak uspešne saradnje sa Visokim komesarijatom UN za izbeglice – UNHCR u Srbiji, koja ima za cilj jačanje kapaciteta matičara za zakonito i efikasno ostvarivanje prava na upis činjenica i podataka u matične knjige posebno osetljivih grupa.



Skip to content