Obaveštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Zakon o Registru zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava („Službeni glasnik RS“, br. 68/15 i79/2015 – ispravka), ovde, koji je stupio na snagu 8. avgusta 2015. godine, utvrđena je obaveza da korisnici javnih sredstava dostavljaju propisane podatke do desetog u mesecu za prethodni mesec. U slučaju nedostavljanja podataka u navedenom roku propisane su posledice nepostutanja, kao i kaznene odredbe. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je korisnik podataka iz Registra i organ nadležan za vršenje nadzora nad primenom ovog zakona.

Uvidom u Registar utvrđeno je da jedan broj korisnika javnih sredstava nije izvršio obavezu unosa podataka u Registar. Pozivamo korisnike javnih sredstava da u spiskovima prikazanim ispod provere svoj status.

Istovremeno obaveštavamo korisnike javnih sredstava, koji imaju obavezu dostavljanja podataka u Registar, da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave svakog meseca objavljivati spisak korisnike javnih sredstava koji nisu dostavili podatke.

Za sve dodatne informacije, obratite se Nadi Anđelković ispred Kabineta potpredsednice Vlade Srbije na 011/3621-531.