NASTAVAK DOBRE SARADNJE MINISTARSTVA I UNDP

Na sastanku između ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića i nove stalne predstavnice Programa UN za razvoj (UNDP) Frensin Pikap (Francine Pickup) potvrđena je dobra saradnja između dve institucije, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga na lokalu.

Veoma smo zahvalni na dosadašnjoj saradnji kojom smo uspeli da podržimo opštine i gradove u naporima da stvore uslove za predostrožnost i bolje reagovanje u vanrednim situacijama, za podizanje kapaciteta i unapređenje kvaliteta usluga koje pružamo svim  građanima Srbije“, rekao je ministar.

U tome će i aktuelni program „Partnerstvo za program lokalnog razvoja“ pomoći, čija je ukupna vrednost 30 miliona evra, a cilj podizanje infrastrukturnog kapaciteta jedinica lokalne samouprave, standarda i kvaliteta života građana, kao i podrške lokalnom ekonomskom razvoju.

Sagovornici su se složili da je na opštinama veliki posao,a i veliki pritisak da isporuče kvalitetne usluge građanima.

«Radujem se nastavku plodne saradnje sa Ministarstvom», istakla je Pikap i dodala: „Ovo ministarstvo je jedan od naših najvrednijih partnera za ubrzanje reforme javne uprave u Srbiji i poboljšanje profesionalnih kapaciteta državnih službenika“. Istakla je i da su ove dve institucije zajedno pomogle opštinama, uključujući i one najmanje razvijene, i to da poboljšaju svoje strateško planiranje i osiguraju transparentno i odgovorno upravljanje javnim sredstvima.