ГРАДСКА ОПШТИНА ЗЕМУН СКЛАД УСПЕШНОГ БИЗНИСА И БОЕМСКОГ ДУХА

Министарство државне управе и локалне самоуправе наставља промоцију јединица локалне самоуправе широм Србије кроз пројекат „Српска слагалица“ (Serbian Puzzle), у ком градови и општине имају прилику да се представе на недељном нивоу кроз неколико различитих тема (историја, култура, знаменита личност, инвестиције, гастрономија).

Ове недеље у „Српској слагалици“ представљамо Земун, место разноврсних амбијенталних целина и великог историјског и културног богаства, смештено на ушћу река Дунава и Саве.  Пролазећи Земуном, путујете кроз време, сачувана стара здања и споменици сведоче о историји и начину живота у различитим епохама.  Земун је место изванредних инвестиционих потенцијала, на раскрсници најзначајнијих путева и са свим предусловима за развој успешног бизниса, инфраструктурним, административним,  саобраћајним, а пре свега људским ресурсима. Потенцијалне инвестиције у области индустријске производње, саобраћаја, трговине, пољопривреде, туризма и угоститељства имају све предуслове за успех.

Посетом сајту www.serbianpuzzle.rs сазнаћете како изгледа присуствовати врхунским културним догађањима Лета на Гардошу у несвакидашњем амбијенту Земунске тврђаве, колико је у свету чувен Земунски међународни салон карикатуре, како се долази до титуле носиоца Богојављенског крста. Када пробате „Пијаног шарана“  у неком од чувених рибљих ресторана у Земуну, сигурно ћете пожелети да га и сами спремите и зато Вам нудимо несвакидашњи рецепт за припрему. Бурна историја Земуна огледа се, како у његовој архитектури, тако и у причи о знаменитим људима који су у њему оставили траг; један од многих значајних Земунаца био је визионар, први српски новинар –  Димитрије Давидовић. Недалеко од прелепог здања зграде општине Земун почиње најпопуларније београдско шеталиште – Земунски кеј. Са њега се пружа поглед на оазу природе, надохват руке, а у сред градског језгра – Велико ратно острво, али о томе, када дођете.

Председник градске општине Земун Дејан Матић поводом промоције локалне самоуправе на чијем је челу и учешћа у пројекту Serbian Puzzle каже:

„Поред вредног историјског наслеђа, прегршт културних догађања, највеће богатство Земуна јесу људи, вредни и предузимљиви, поносни на свој град и познати по љубави према њему; људи који умеју да раде и стварају, али и  да уживају у боемском и уметничком угођају земунских кафана и рибљих ресторана и поделе то са пријатељима и гостима. Земун је познат и по шетњама на Земунском кеју, Фестивалу монодраме и пантомиме, Салону карикатуре, Лету на кеју, врхунским уметничким перформансима које пружају манифестација Лето на Гардошу и Мадленијанум. Немогуће је душу Земуна доживети на ма који други начин, сем да га посетите.

Данас смо у потпуности посвећени економском просперитету, а у напорима за унапређење квалитета  живота наших грађана свесрдну помоћ нам пружа Влада Републике Србије.

Упркос досадa оствареном напретку у унапређењу и побољшању укупних услова живота, многи изазови су пред нама, али сам сигуран да ћемо их заједно са грађанима остварити.“Skip to content