КОНСУЛТАТИВНИ САСТАНАК „ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ПАРТНЕРСТВО ЗА ОТВОРЕНУ УПРАВУ 2014-2015“

Овом приликом Вас позивамо да узмете учешће у консултативном састанку Отворена управа у Србији: Имплементација Акционог плана за спровођење иницијативе Партнерство за отворену управу 2014-2015. који ће се одржати 21. септембра од 9.30 до 13.30 часова, у Палати Србија (сала Србија), Булевар Михајла Пупина 2, Нови Београд.

Скуп организује Центар за европске политике (CEP), као национална истраживачка организација Независног механизма за извештавање Партнерства за отворену управу уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе као органа државне управе који је надлежан за координацију израде, имплементације и извештавања Акционог плана за спровођење иницијативе Партнерство за отворену управу за 2014. и 2015. годину. Идејна сарадња је успостављена са Центром за евроатлантске студијe (CEAS), који тренутно реализује други циклус пројекта “Заговарање отворених управа: постављање дневног реда и праћење акционих планова земаља од стране цивилног друштва” и има дугогодишње искуство у раду са Партнерством.

Тема скупа је процена средњорочне имплементације мера и активности које су предвиђене Акционим планом 2014-2015. Скуп ће отворити Набојша Лазаревић, директор Центра за европске политике, Дражен Маравић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Јелена Милић, директорка Центра за евроатлантске студије, и Маријана Трифуновић Стефановић, тим лидер у оквиру УСАИД Пројеката за реформу правосуђа и одговорну власт.

Рад ће бити подељен по групама које одговарају обавезама Акционог плана, како би се детаљније разговарало о проблемима, изазовима и успесима у имплементацији и потом дошло до закључака о главним препрекама и могућим приступима да се оне превазиђу. Током дискусије желели бисмо да такође пружимо могућност да се учесници освну на будуће мере и активности које би се могле наћи у наредном Акционом плану.

Пријаве за учешће потребно је доставити на мејл адресу: amanda.orza@cep.org.rs или број телефона: 011 2659 491, најкасније до 17. септембра у 12 часова. Молимо Вас нагласите тему радне групе којој бисте се прикључили.

Овом приликом Вас такође молимо да одвојите пола сата како бисте попунили упитник који је намењен организацијама које се баве активностима покривеним Акционим планом 2014-2015. Циљ нам је да прикупимо што шири спектар искустава, најкасније до консултативног састанка, на ком ћемо представити анализу података. Електронски упитник је доступан преко линка

https://www.surveymonkey.com/r/CEP_Partnerstvo_za_otvorenu_upravu

Хвала вам на учешћу!Skip to content