ОПШТИНА ЛУЧАНИ ДОМ ТРУБЕ, МАЛИНА И СВАДБАРСКОГ КУПУСА

Министарство државне управе и локалне самоуправе наставља промоцију јединица локалне самоуправе широм Србије кроз пројекат „Српска слагалица“ (Serbian Puzzle), у ком градови и општине имају прилику да се представе на недељном нивоу кроз неколико различитих тема (историја, култура, инвестиције, гастрономија…).

Током ове седмице у „Српској слагалици“ биће представљена општина Лучани. Ова општина у Западној Србији је домаћин најпознатијег и најпрестижнијег српског такмичења трубача – Драгачевског сабора у Гучи. Бројни културно-историјски споменици, манастири Овчарско-кабларске клисуре, музеји и природне атракције овог краја додатно су афирмисане и популаризоване захваљујући све масовнијој посети сабору трубача. Овај крај је познат по производњи малина и кромпира, а у Гучи је рођена и Радмила Бакочевић, једна од најчувенијих српских оперских дива.
Посетом сајту www.serbianpuzzle.rs сазнаћете више и о фестивалу „Распевано Драгачево“, као и рецепту за припрему драгачевског свадбарског купуса, специјалитета овог поднебља.Skip to content