Подршка у успостављању јединственог управног места

У оквиру наставка подршке градовима и општинама у увођењу јединственог управног места, Министарство државне управе и локалне самоуправе расписује шести по реду јавни позив општинама и градовима за пријаву у оквиру пројекта „Подршка у успостављању јединственог управног места“ у укупном износу од 88.000.000,00 динара буџетских средстава.
Јединствено управно место је сваки повезани управни поступак, којим се омогућава управно поступање у папирном или електронском облику, у управној ствари једног или више органа, ради остваривања једног или више права, обавеза или правних интереса странке (грађана и привредних субјеката).

Основна идеја увођења јединственог управног места је да оно постане мост између грађана и управе, јединствена контакт тачака, за комуникацију грађана са свим органима са којима би они иначе морали сами и директно да ступе у контакт како би остварили неко своје право.

Захваљујући јединственом управном месту, грађани могу да на једном месту поднесу своје захтеве, добију све релевантне информације и да након брзе и ефикасне сарадње свих релевантних органа за конкретан поступак, а у комуникацији са само једним органом односно службеником, добију и одговарајуће решење.
Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије“, односно до 25. фебруара 2023. године.

Детаљи о начину пријављивања, критеријумима и неопходној документацији могу се пронаћи и преузети са сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе на адреси  www.mduls.gov.rs.

Преузмите:Skip to content