ПОЗИВ ЈЕДИНИЦАМА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЗА УЧЕШЋЕ на конкурсу за доделу Награда за институције јавне управе

Са задовољством вас обавештавамо да је Регионална школа за јавну управу – ReSPA, у сарадњи са SIGMA, објавила конкурс за доделу Награда за институције јавне управе Западног Балкана за 2024. годину 2024 Public Administration Award.

 

Ово јединствено такмичење има за циљ да препозна и награди иницијативе јавних управа на Западном Балкану, како на националном тако и на локалном нивоу, које су усмерене на унапређење услуга грађанима.

 Mото такмичења је „Изградња боље јавне управе за кориснике и са њима!“  Циљ такмичења јесте да идентификује, награди и промовише иницијативе које су утицајне и које се развијају заједно са грађанима и привредом у региону, као и за грађане и привреду у региону. Тражимо иницијативе које примењују и користе дигитализацију, административно поједностављење, иновације, инклузивност, утицај на заједницу и укључивање/ангажовање корисника и које имају позитиван утицај и опипљиве резултате. Без обзира на то да ли сте поједноставили бирократске процесе да бисте смањили време чекања, увели дигиталне платформе прилагођене корисницима како бисте повећали доступност, или сте оснажили заједнице кроз партиципативно доношење одлука, ваши напори директно побољшавају животе и обликују будућност управљања.

Наградићемо иницијативе које служе као пример добре праксе, воде ка бољем пружању јавних услуга и унапређују квалитет живота грађана у региону, укључујући иницијативе које промовишу и баве се зеленом транзицијом, посвећују посебну пажњу родним питањима, услугама за маргинализоване групе и грађане са посебним потребама, подстичу оснаживање младих и промовишу прекограничну сарадњу.

Међународни стручни жири састављен од високо признатих међународних стручњака спровешће процес оцењивања пријава према следећим критеријумима: –        да ли иницијативе имају утицај и опипљиве резултате-        да ли су партиципативне и инклузивне-        да ли су транспарентне, промовишу интегритет и одговорност-        да ли су одрживе-        да ли су иновативне и усмерене ка будућности-        да ли су видљиве и тичу се јавности –        да ли се могу реплицирати

Пријаве успешних и иновативних иницијатива примаће се до 15. јула 2024. године, путем ЛИНКА и Конкурсне Платформе

Све потребне информације о категоријама, правилима, оцењивању и наградама налазе се на овом ЛИНКУ

 

Такође, препоручујемо свим заинтересованим да присуствују вебинару који се одржава у петак, 24. маја 2024. године од 10.00 до 11:00 часова, путем ZOOM LINKа (Meeting ID: 814 575 9653; Passcode: 040781), на коме ће бити разговора о свим детаљима конкурса.Skip to content